Äänimaisema Oy

Ajankohtaista
Referenssit
Julkaisut
Palvelut
Laitteet
Kartta
Kuvia

 

 

 

 

 

 

 

 

HISTORIAA

Äänimaisema Oy, alkuperäiseltä nimeltään H&S Production, aloitti toimintansa 1996 Saku Hintsasen ja Hendrik Sal-Sallerin vetäminä päätoimenaan orkesteri- ja kuorma-autojen vuokraus. Yhtiön toiminta hiipui vuoden 1999 aikana ja se jäi tyhjäkäynnille. Keväällä 2000 Hintsasella ja Jukka Kurkelalla kehkeytyi ajatus äänituotantoyhtiön ja studion perustamisesta.

Toimintaa lähdettiin kehittämään etsimällä toimitiloja ja selvittämällä laitteistolliset ja taloudelliset tarpeet sekä reaaliset resurssit. Toimitilat vuokrattiin keväällä 2001 Järvenpään vanhalta kumitehtaalta Metallimiehenkadulta, samaan aikaan Kurkela osti Sal-Sallerin osuuden yhtiöstä ja nimi muutettiin muotoon Äänimaisema Oy.

Ensimmäinen varsinainen toimintavuosi kului laitteistoon tutustuessa ja mm. videoiden taustamusiikkia tehdessä. Molemmat omistajat toimivat samaan aikaan edelleen freelancereina mm. Menneisyyden Vankien sekä Aki Sirkesalon kiertueteknikoina. Myös lukuisat yritystoteutukset työllistivät miehiä, kalenteriin kertyi paljon seminaari-, kick-off- ja yritysjuhlatilaisuuksia.

Syksyllä 2002 Hintsanen myi osuutensa yhtiöstä Kurkelalle, joka jäi yhtiön ainoaksi omistajaksi, hallituksen toiseksi jäseneksi tuli Antero Gustafsson. Siitä lähtien Äänimaisemassa on äänitetty myös ulkopuolista materiaalia, pääasiassa nousevien orkestereiden demoja, mutta myös kaupallisempaa musiikkia; mm. Aki Sirkesalo kävi syksyllä 2003 äänittämässä demomateriaalia levy-yhtiötä varten, ja keväällä 2004 Lapinlahden Linnut äänittivät neljä kappaletta, joista toistaiseksi "Tänä kesänä perkele" on julkaistu singlenä.

Alkuvuodesta 2004 Äänimaisema Oy teki mittavan investoinnin uuteen äänentoistojärjestelmään, jota käytettiin saman vuoden aikana mm. Neljän Ruusun (yhteistuotantona Piikkikasvi Production Ky:n kanssa) ja Ismo Alangon kiertueiden toteuttamiseen. Keväällä 2004 päivitettiin myös studiolaitteistoa sekä ohjelmistoja ajantasalle ja hankittiin ArKaos videosyntetisaattori-ohjelmisto, millä hoidettiin menestyksekkäästi Neljän Ruusun kiertueella videototeutus.

Aprillipäivänä 2004 Äänimaisema Oy ja Jytäjemmarit julkaisivat yhteistuotantona Pekka Myllykoski ja Jytäjemmarit cd:n "Viekää minut baariin taas".

Jukka "Pitkä" Kurkelan referenssejä freelancerina sekä yrittäjänä 
Suosittelemme:

Jytäjemmarit
Martin-Audio
iLive Digital
Dolby Lake
Soundcraft
Apple
40Hz
QSC
BSS©Äänimaisema Oy & LHU 2005-2010